Om oss

Läget för Café Kaffekoppen är perfekt mitt i centrala Sollebrunn, nära busstationen och vägen mot Trollhättan och Alingsås.

Fyra intressen har alltid stått i fokus för caféet: kunden, bakning, matlagning och inredning. Kaffekoppen är den ultimata mixen av dessa ingredienser.

Det hela började på våren 2001 då ägaren Helena i samarbete med snickare designade inredning och bestämde hur lokalen skulle se ut. Inredningen är i gammal stil och den består av nya och gamla saker, som skapar intressanta diskussioner bland gästerna. Många är de som kan känna igen de trivsamma prylarna från sina barndomshem, vilket skapar den trevliga atmosfären. Kaffekoppen är välutrustad med handikappstoalett och lekvrå för barnen. Kunderna är nu en blandad målgrupp och här kan sitta ungdomar och barnfamiljer, samtidigt som pensionärerna har symöte.

Helena hämtar många recept från gamla släktingar och folk boende i trakterna kring Sollebrunn och alla kakor bakas förhand. Caféet serverar även luncher och att beställa smörgåstårtor eller något annat till kalaset är inga problem. Vi på kaffekoppen säljer även gammaldags godis, marmelad, sylt, enbärsmust och förkylningshonung mm, perfekt som present till de som har allt. Under de senaste åren har även te i lösvikt blivit en stor del av verksamheten.

Har du inte varit på Café Kaffekoppen i Sollebrunn, är caféet väl värt ett besök.

Café Kaffekoppen öppnades 2001 av Helena Sultan och har idag 3 anställda. Tänk att få göra det man tycker är det alldra roligaste i hela världen, att få träffa er alla trevliga kunder och servera er mat eller massa av goda bakverk. Livet är fantastiskt!